INGEZONDEN MEDEDELING
1 maart 2004

SoRRY

 

 

 

CONNIE: GRATIS ADOPTIE-KIP IN KLEUR NAAR KEUZE!

Door Barbarella Mugge

Achter iedere succesvolle man staat een vrouw die achter de schermen de touwtjes stevig in handen heeft: Hilary Clinton, Estelle Gullit, mevrouw Balkenende enzovoorts. Deze dames, de zgn. First Ladies, staan erom bekend dat ze de gekste toeren uithalen om aandacht van de media te krijgen. Deze week gooide Connie Paloma, de wederhelft van burgemeesterskandidaat Kennie Beter, de knuppel in het hoenderhok met haar spraakmakende ‘Kippen-Adoptieplan voor Bejaarden’.

Connie: "Als Kennie straks burgemeester wordt, ga ik de bejaarden helpen in de strijd die zij dagelijks voeren: de strijd tegen de eenzaamheid. Bejaarden zijn best veeleisend en lastig, dat weten we allemaal. Ze willen bezoek, aandacht, een beetje warmte… Maar de kinderen zijn allang met ruzie het huis uit of wonen in Canada of Overijssel, in ieder geval ver weg. Te ver om even gezellig langs te wippen. Dus als het aan ons ligt krijgt iedere bejaarde Rotterdammer straks standaard een Adoptiekip, in een kleur naar keuze!"

Maar hoe zit het met de rommel? Ik kan me voorstellen dat de bejaardenhuizen daar niet op zitten te wachten.

Connie: "Nee, die kip blijft lekker in de biologische kippenwei wonen, dus geen troep in huis. Maar dan is er toch die WARMTE, dat adoptiegevoel van ‘ik kies voor jou en jij kiest voor mij’ en dat kippenleventje krijgt ook weer zin…" Connie pinkt een traantje weg. "Ja, dit onderwerp doet mij wel wat, Barbarella, dat we iedereen gelukkig gaan maken… snif… En het leuke is: het kost de belastingbetaler niks, want die kip wordt betaald van de eigen AOW!"

Maar willen bejaarden wel een kip?

Professor Eibergen van de Erasmusuniversiteit: "Bejaarden hebben zo’n kip hard nodig. Iets dat hen nodig heeft! En die kippen zitten in hetzelfde schuitje, want zonder adoptie-oma of opa zit zo’n kip ook maar in z’n eentje in een hok - samen met nog honderd andere kippen. Die kip kan niet eens z’n agressie kwijt en dat is weer funest voor de eieren. Zo krijgen wij, samen met het ei, ook een berg onverwerkte emoties naar binnen!"

"Ik denk niet dat de mensen daarop zitten te wachten!", voegt Paloma hieraan toe.

Kennie: "Die kip krijgt een leuke naam, dat mogen de mensen zelf kiezen. En ze kunnen de kip ook observeren via de webcam! Dus in plaats van de buren te bespieden kunnen die bejaarden lekker de hele dag die kip in de gaten houden, zo van: hoeveel eieren heeftie gelegd, heeft de kip het naar z’n zin, wordtie niet gepest door de andere kippen…

"Een paarse!"

Connie en Kennie hielden afgelopen donderdag een meeting in Bejaardencentrum Hoppesteun. In de bomvolle aula sprak een zwaar bevlogen Connie Paloma: "Stel je voor! Je wordt geregeld op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van "jouw" kip. Je krijgt ook regelmatig een doos eieren toegestuurd, zal wel niet met Van Gent en Loos zijn, want dan heb je alleen maar eiersmurrie. En af en toe krijg je een tekening, gemaakt door "jouw" kip!"

De toehoorders waren zichtbaar geraakt door de aandacht van het beroemde Rotterdamse glamourpaar. Sommige bejaarden barstten zelfs in snikken uit.

Opa Janssen: "Stel je voor: een foto van de kip op het nachtkastje, gezellig nog even naar de kip kijken voor het slapen gaan. En wie weet…met de Kerst gezellig met de kip aan het diner!"

"Ik vind zo’n kip een prachtig idee!" huilde Oma Klaartje, 103 jaar. "Waren ze daar maar eerder op gekomen. Ik heb er al één besteld. Een paarse!"

Ook niet-bejaarden kunnen een adoptie-kip bestellen. Kijk op www.adopteereenkip.nl hoe je voor weinig geld een kip gelukkig kunt maken.

 

Recept voor BioKip in Roomsaus:

1 kip (zie foto: toen zij nog leefde heette zij Anita...snif!)
250 gram bio-champignon
40 gram bio-roomboter
3,5 centiliter wijn (Bourgogne,wit, bio)
2 eidooiers (bio - de laatstgelegde eitjes van Anita...snif!)
1,5 bekertjes bio-creme fraiche
1 bio-ui
1 bio-sjalot
zout naar smaak (hoeft niet per se bio)
peper (wit) naar smaak (hoeft niet per se bio)

Bereiding
Pel en snipper de ui en het sjalotje. Maak de champignons schoon, spoel ze af onder koud stromend

water en snij grote exemplaren in vieren. Snij de kip in vier stukken. Verhit de boter in een

grote braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de ui, de sjalot en de champignons toe en

bak ze even mee. Strooi er dan zout en peper over en giet de wijn erbij. Leg het deksel schuin op

de pan en laat de kip 25 minuten zachtjes pruttelen. Zodra het stoofvocht voor de helft is

verdampt, het deksel op de pan leggen. Neem dan de stukken kip uit de pan en leg ze op een warme

schaal. Klop de creme fraiche door de eieren en bind hiermee het stoofvocht. De saus niet meer

laten koken. Giet de saus over de kip. Lekker met in boter gebakken wittebrood.

Connie en Kennie

De Fuchsia's

CD - Patat met Kaviaar

Concert Agenda

Fotoboek

C&K Home Shopping

regenboog

 

Glow in the dark

 

paars

 

kip naar keuze

 

kip bespieden

 

op 't nachtkastje

 

Voor het geval de kip komt te overlijden. Recept: BioKip in roomsaus.

 

links:

Adopteer een kip

Kippen Wallpaper