SoRRY11 juli 2003

 

 

Het Cokepunt: een internationale pluimage voor Rotterdam!

De Rotterdamse gemeenteraad is laaiend enthousiast en ook de bewoners van het Oude Noorden zijn apetrots. Binnenkort verrijst midden op het Noordplein een prachtig nieuw bedrijfsverzamelgebouw dat plaats zal bieden aan tal van ondernemers die betrokken zijn bij drugshandel, drugsverspreiding en drugsgebruik. De naam van het gebouw is Het Cokepunt. Eén ding is nu al zeker: Het Cokepunt gaat het aanzien van het Noordplein radikaal veranderen!

“Een internationale pluimage voor Rotterdam en een toonaangevende primeur op het gebied van de drugsproblematiek.” noemde burgemeester Ivo Opzouten dit innovatieve idee van Kennie Beter, de joviale burgemeesterkandidaat die het plan bedacht heeft. Het Cokepunt wordt voor 50% gefinancieerd met gelden uit het Groeibriljantfonds van de gemeente, die daarmee de wijk een nieuwe impuls wil geven.

“Kennie is een kanjer!” aldus Sjaan Bakker van Snackbar De Manke Postduif aan het Noordplein. “Niet alleen zijn we van de overlast af, maar we zijn ook een prachtig gebouw rijker! Ik weet zeker dat er een enorme aanzuigende werking van uit zal gaan, als toeristische trekpleister bedoel ik, zodat alle winkeliers in de wijk kunnen meeprofiteren van deze investering - want het wordt tenslotte betaald van onze belastingcenten. Eindelijk eens een burgemeesterskandidaat die begrijpt wat wij willen!”

Drugsoverlast vind ik een rotwoord. Ik heb het liever gewoon over drugs.” aldus een nuchtere Kennie, die het fenomeen drugs al jaren bestudeert. “Kijk, bij drugs gaat het om verschillende partijen: je hebt de verkochte partij, daarnaast heb je de nog niet verkochte partij en dan heb je nog de zgn. party, waar de drugs gebruikt worden. Wat is er dan voor de hand liggender dan om al die partijen gewoon op één hoop te gooien… het zal niet voor het eerst zijn dat dat gebeurt – toch?”

Dirk Stoeptegel, politiek analist en host van de talkshow "Met de Deur in Huis", is het helemaal met Kennie eens. “Een schot in de roos” noemt Stoeptegel het plan. “Dit borduurt voort op de gedachtegang die indertijd ook achter het Groothandelsgebouw zat. Ook toen zat de gemeente met het probleem dat er te veel mensen waren die in een te korte tijd te veel geld wilden verdienen. Het Groothandelsgebouw heeft deze problematiek in één klap uit de wereld geholpen. Fantastisch hoe Kennie deze filosofie heeft weten te combineren met het drugsprobleem.”

“Waar wij op hopen is een prijzenoorlog.” vertelt Junky XP van de Rotterdamse Bolletjes Bond. “Ik heb gehoord dat Albert H. van plan is om te gaan stunten met Bonusaanbiedingen… gratis zonnebrillen en zo. En er gaan ook geruchten dat je straks bij STUFF 2000 een gratis kunstgebit krijgt. Tof man! Dan kan ik ook weer eens lachen.”


Connie en Kennie

De Fuchsia's

CD - Patat met Kaviaar

Concert Agenda

Fotoboek

C&K Home Shopping

Dirk: Met De Deur In Huis

"Party of Partij, what's the difference?"

Junky XP